wpeD.jpg (8765 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakterie måske bag Parkinsons




Amerikanske forskere mener, at have fundet en bakterie, som måske spiller en væsentlig rolle for udviklingen af den frygtede sygdom Parkinsons, også kaldet rystelammelse. Der er tale om en bestemt jordbakterie, Nocardia asteroides.




Forbindelse til dansk undersøgelse

Fundet af bakterien knytter en direkte forbindelse til en dansk undersøgelse, der påviser, at arbejde i landbrugs- og gartnerifaget er forbundet med en høj risiko for at få Parkinsons.

»Dette her er interessant, for man har længe ledt med lys og lygte efter en miljøfaktor, der kan påvirke processerne bag udviklingen af sygdommen. Måske er den fundet nu. Fundet støtter i hvert fald erfaringerne fra den danske undersøgelse«, siger overlæge ved neurologisk afdeling på Århus Universitetshospital, Erik Dupont.

Præsenteret på kongres
De amerikanske forskere har netop præsenteret fundet af jordbakterien ved en kongres for mikrobiologer i Storbritannien. Her understregede professor Blaine Beaman fra University of California, at der formentlig er mange faktorer involveret i udviklingen af Parkinsons.

»Men undersøgelser viser, at mennesker, der udvikler sygdommen, har været i kontakt med noget i deres omgivelser, som - kombineret med en normal aldringsproces - hjælper med til at udløse sygdommen. Vore undersøgelser viser, at Nocardiabakterien kan påvirke de hjerneceller, der producerer stoffet dopamin, på nøjagtigt samme måde som Parkinsons sygdom gør det«, siger Blaine Beaman.

Professor Beaman understreger, at han og kollegerne foreløbig kun har påvist deres resultater i dyremodeller. Men hvis resultaterne holder stik, kan vi være tæt på at identificere en af de underliggende årsager til Parkinsons sygdom og dermed komme tættere på en diagnose, behandling og forebyggelse af ikke blot Parkinsons, men en stribe forskellige hjernesygdomme, siger Blaine Beaman.

Pesticider en risikofaktor
De to danske forskere Finn Tüchsen og Allan Astrup Jensen fra Arbejdsmiljøinstituttet har i en undersøgelse af 2.273.872 danske mænd og kvinder i alderen 20 til 59 år påvist en klar forbindelse mellem arbejde i gartnerier og landbrug og risiko for Parkinsons. De konkluderer bl.a., at udsættelse for pesticider, sprøjtegifte, kan være en vigtig risikofaktor.

»Der er formentlig flere forskellige årsager til Parkinsons, men bakterien kan være en medvirkende årsag. Den findes jo netop i jorden, som landmænd og gartnere er i tæt kontakt med. Men sygdommen kan også i et mindre antal tilfælde være delvis arveligt betinget. I hvert fald ser vi tit et genetisk beredskab, som kan disponere nogle mennesker til Parkinsons, uden at det behøver at give sygdom«, siger Erik Dupont.

Rammer hver tusinde
Lektor, dr.med. Poul Henning Jensen, Aarhus Universitet, der forsker i de biokemiske processer bag Parkinsons sygdom, mener også, at sprøjtegifte kan være risikable i relation til sygdommen.

»At arbejde på landet giver en øget risiko, og inde i billedet er bl.a. sprøjtegiften rotenon, som i rotteforsøg har kunnet give dyrene Parkinsons i svær grad. Rotterne fik en proteinophobning i deres celler, som kan sammenlignes med den, der ses hos mennesker med Parkinsons sygdom«, siger Poul Henning Jensen.

Parkinsons er en sygdom i nervesystemet, der præges af stivhed i musklerne, rysten på hænderne og nedsat bevægelse. Sygdommen rammer én ud af 1.000, især personer over 50 år. Den skyldes mangel på stoffet dopamin, et signalstof i hjernen, der medvirker til at kontrollere musklernes bevægelser og spænding. Man ved ikke, hvorfor de dopamindannende nerveceller går til grunde.
26. sep 2001

Forstoppelse tyder på Parkinson

Ifølge "The Economist" den 25. august 2001 tyder problemer med forstoppelse på en senere udvikling af Parkinson´s syge.

Jo værre forstoppelsen er, og især hvis tarmen ikke reagerer på laxativ-midler, jo større er chancen for at få Parkinson.

Studiet udført på 6.790 Japanere og amerikanske mænd på Hawaii viste at 96 mænd, der havde forstoppelse i 1971- 1974, senere fik Parkinson i løbet af de følgende 24 år.

Allerede James Parkinson noterede i 1817, at hans patienter havde forstoppelse, men nu viser studiet at fordøjelsesproblemer er et af de tidligste tegn på senere Parkinson.

Dem, der havde afføring mindre end 1 gang om dagen, udviklede Parkinson 2,7 gange oftere end dem, der havde 1 gang - og 4,5 gange mere end dem, der havde mere end to gange dagligt.

Ifølge Dr Abbott, Honolulu, der står for studiet, tyder resultaterne på, at Parkinson´s ikke kun er en hjernesygdom, og at de første tegn på sygdommen er at finde i fordøjelsen.

 

Operation giver overvægt.

Ifølge Italienske Parkinson-kilder på internettet, kan en el-stimulationsoperation resultere i en vægtforøgelse på mellem 10 og 15 kilo.

En patient fik således et hjerteslag på grund af overvægt.

Vi vender tilbage, hvis der kommer mere information om denne noget overraskende sideeffekt ved operationen.

(August 2001.)

 

park.jpg (3492 bytes)

El-stimulation af Parkinson-patienter:-

http://users.cybercity.dk/~dko12530/parkinson.htm

Mine erfaringer med El-stimulation-operationen.

park2.jpg (4519 bytes)

Elektrode hjælper Parkinsons patienter
I et område på størrelse med en ært midt inde i hjernen kan elektriske impulser hjælpe mod Parkinsons.


Fredag, 12/10/2001 9:35


Hjernepacemakeren kan korrigere de elektriske impulser i hjernen. Indtil videre bliver systemet brugt til behandling af Parkinsons syge i Danmark. Symptomerne på Parkinsons syge er blandt andet problemer med muskler, der ryster eller stivner. Det er disse symptomer, hjerne-pacemakeren kan afhjælpe.
Systemet går ud på at installere en elektrode i hjernens subthalamiske kerne (subthalamic nucleus - STN) som er ligger i toppen af hjernestammen - lige under thalamus. Elektroden sender elektriske impulser til det rette område i hjernen. Ved hjælp af en programmerbar stimulator under huden nedenfor kravebenet, kan strømmen reguleres på samme måde som en hjerte-pacemaker.

Den mikroelektrode, der føres ind i hjernen for at finde det korrekte sted at placere hjerne-pacemakeren registrerer nervecellernes elektriske aktivitet. Denne aktivitet kan dels ses på computerskærmen og høres som lyd. De forskellige kerneområder i hjernen har hver deres karakteristiske signatur.

Den software, der bruges til at navigere med, er udviklet af det danske firma Medtronic Functional Diagnostics i Skovlunde.

Når hjernepacemakeren sættes på plads, er patienten ved bevidsthed, så man kan samarbejde med patienten, og hele tiden kontrollere, om det er det rette område, der bliver stimuleret.

Der er ikke nogen egentlig forklaring på, hvorfor det hjælper at placere en elektrode med en pulsstrøm i hjernen på patienter med Parkinsons sygdom.

Behandlingen standser ikke sygdommens udvikling, men den har en gavnlig virkning på både rystelser og stivhed.

Der er omkring 5-6.000 patienter med Parkinsons sygdom i Danmark. Hidtil har 80 danskere fået indopereret en hjerne-pacemaker. (På verdensplan er tallet ca. 3000 pr. Jan. 2002 red.-)

Amerikansk Parkinson-katastrofe.

Et af de store Parkinson-håb med operation med transplantation af fosterceller har måske lidt skibsbrud.

Op mod 15% af patienterne har efter et år fået det værre end før operationen. Avisen "The Guardian" citerer en forsker, der kalder operationen for en  katastrofe.

I Sverige , som er foregangslandet inden for disse hjerne-operationer, har man ikke haft nogen patientproblemer; operationsmetoden er her også anderledes.

Det skal nævnes, at disse operationer intet har at gøre med de Danske el-stimulations-operationer i Århus og Rigshospitalet i København.

(Marts 2001)

 

Nobel-priser år 2000

Nobelprisen i medicin går i år 2000 til 3 Parkinson-forskere:

Svenskeren Arvid Carlsson er stadig aktiv i Göteborg, mens amerikanerne Paul Greengaard og Eric Kandel er fra New York.

 

Parkinson-medicin:

Lundbeck indgår samarbejde om Parkinson-medicin

Medicinalkoncernen H. Lundbeck skal nu til at udvikle og markedsføre to produkter til behandling af Parkinsons sygdom i Europa. Lundbeck har indgået en samarbejdsaftale med det israelske selskab Teva Pharmaceutical Industries.

Teva har rettighederne til at markedsføre de to produkter i resten af verden - herunder USA.

Det første produkt, der indgår i aftalen "TV 1203", er på nuværende tidspunkt i fase II med kliniske forsøg. TV 1203 er et såkaldt pro-drug for L-dopa, der er det hyppigst anvendte stof til behandling af Parkinsons sygdom.

Resultaterne af fase II studierne indikerer, at TV 1203 har en hurtigere effekt end L-dopa, hvilket forkorter den tid, patienter må vente, indtil virkningen indtræffer.

Det andet stof "Rasagiline" er i fase III, hvilket vil sige, at produktet bliver prøvet på en større gruppe mennesker.

Parkinsons sygdom rammer omkring én procent af befolkningen over 60 år. Den behandling, der i dag er tilgængelig, kan ikke stoppe eller udskyde den nedbrydning af nerveceller i hjernen, der menes at være årsagen til Parkinsons sygdom.

Teva er Israels største medicinalvirksomhed. 80 procent af virksomhedens produktion går til eksport - primært USA og Europa. Teva udvikler, producerer og markedsfører generiske og registrerede medicinske produkter, aktive medicinske stoffer og veterinærprodukter.

Lundbeck beskæftiger sig med forskning og udvikling, produktion, markedsføring og salg af lægemidler til behandling af psykiatriske og neurologiske sygdomme. Selskabet havde sidste år en nettoomsætning på 3,2 mia. kr. og beskæftiger 2.655 medarbejdere.

LUNDBECK:

Lundbeck har besluttet kun at markedsføre
antiparkinsonmidlet, Budipine i Tyskland.

 

Medicinalkoncernen H. Lundbeck forventer om senest tre år at have et nyt middel mod Parkinson klart. Det oplyser koncernchef Erik Sprunk-Jansen efter succesen med det første fase 3-forsøg med rasagiline. Udviklingen af produktet sker i samarbejde med israelske Teva Pharmaceuticals.

 

SY00950A.gif (1256 bytes)

Ny metode kan hjælpe mod Parkinson

Svenske hjerneforskere har opnået gode resultater mod rystesygen Parkinson ved at
oprerere nerveceller fra aborterede fostre ind i hjernen på patienterne.

LUND
Hjerneforskere ved Lunds univesitetssygehus har fundet en ny metode til behandling af
Parkinson-syge, og som har vist gode resultater. Forskerne har opereret nerveceller fra
aborterede fostre ind i hjernen på Parkison-patienter.

Forsøget har stået på siden 1987 og har mindsket foreløbig 16 forsøgspatienters
sygdomssymptoner.

Hidtil har de indopererede nervecellers levetid dog været begrænset. Det har forskerne dog
forsøgt at løse, ved at tilføre, hvad de kalder "enzymbremser" til hjernecellerne. Derved bliver
cellernes levetid fire gange længere.

Metoden blev først udført på rotter og senere på en menneskehjerne i et laboratorium. Det er
forskernes håb, at metoden med "enzymbremser" vil være fuldt udviklet til anvendelse i løbet
af to år.

 

* PARKINSON:

Biotekfirmaet NeuroSearch har etableret en udløber, NsGene, som skal udvikle og forbedre den nuværende operation mod Parkinsons-syge.

27.2.2000. NSGENE: Det lille nye danske firma, NsGene, arbejder på at finde en
erstatning til indoperation af hjerneceller fra fostre på patienter med Parkinsons Syge.


 

Nye celler til behandling af Parkinsons, Alzheimers og sukkersyge

Amerikanske forskere har udviklet en ny metode, der om nogle år vil gøre det muligt at kunne
behandle menneskelige organer med nye celler. Forsker James Thomsen ved University of Winsconsin udtaler, at man nu er i stand til at udvikle et antal forskellige celler som bl.a. muskel-, brusk- og nerveceller. Man kan dog ikke lave hele organer men blot reparerer. De sygdomme mani løbet af nogle år håber på at kunne behandle er Parkinsons sygdom, Alzheimers og sukkersyge.


Udviklet teknik til operation af Parkinson-patienter

Overlægerne og neurokirurgerne Niels Sunde og Erik Dupont anvender en udviklet teknik til
operation af Parkinson patienter. Den avancerede teknik går ud på, at man under operationen går ned i den subthalamiske kerne og ved at stimulere denne kerne med strøm kan modvirke alle de hovedsymptomer, patienterne kan have.
Disse symptomer er typisk rystelser, stivhed og bevægelseshæmninger. Metoden er velegnet til de hårdest ramte patienter og kan betyde forskellen mellem at sidde i en kørestol eller have et normalt liv.

 

SY00950A.gif (1256 bytes)

På det svenske hospital i Lindköbing har man med held forsøgt at hjælpe Parkinson-patienter ved brug af elektrochok. Det er hovedsageligt ældre patienter, der herved har kunnet hjælpes i op til 1 1/2 år efter denne kontroversielle metode.

Fra SVT 2 den 13.3.2000


 

Februar 2001 omtalte TIME-magazine at Ecstacy på det nærmeste havde kureret en engelsk stunt-man med Parkinson. Han havde taget Ecstacy på en bar, og hans Parkinsonsymptomer som stivhed og rystelser forsvandt helt så han kunne udføre akrobatik igen.

Forskerne er ekstatiske, for Ecstacy er en helt ny type stof end de konventionelle Dopamin-præparater, og åbner dermed døren for en helt ny familie af anti-parkinson-medicin.

 

Hash hjælper til at dæmpe kramper, smerter og rystelser hos sclerose- og spastiker-patienter. Det ville være interessant om cannabis havde samme virkninger overfor Parkinson. Den sløvende effekt som hash har, er jo ikke værre end Parkinson-medicinens.

 

 

haj.wmf (4662 bytes)

Færøerne har den største forekomst af Parkinson´s sygdom i verden, nemlig 233 ud af 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark kun 88 ud af 100.000.

Undersøgelsen fra 1997 kunne tyde på at mængden af tungmetaller i fisk kunne være en årsag til den mangedobbelte forekomst af Parkinson på Færøerne.

 

 

wpeD.jpg (2031 bytes)    Parkinson Medicin

Amantadine (Symmetrel®, Amantadine by Solvay)
Apomorphine (Zydis®)†
Benztropine (Cogentin®, Cogentin® IM/IV, Benztropine by Par)
Biperiden (Akineton®)
Bromocriptine (Ergoset®, Parlodel®)
Carbidopa (Lodosyn®)
Cabergoline (Dostinex®) †
Diphenhydramine (Benadryl®, Diphedryl®, Diphenhydramine by Barr)
Levodopa (Larodopa®, Dopar®)
Levodopa; Carbidopa (Sinemet®, Levodopa; Carbidopa by Lemmon)
Pergolide (Permax®)
Pramipexole (Mirapex®)
Procyclidine (Kemadrin®)
Ropinirole (Requip™)
Selegiline (Eldepryl®)
Tolcapone (Tasmar®)
Trihexyphenidyl (Artane®)

Ropinirole er ifølge CNN virksomt til dæmpelse af bivirkninger af Madopar/Levadopa. Ifølge Reuter´s

Tasmar fra Roche, der bruges af ca. 800 danske Parkinsonpatienter er trukket tilbage af EU pr. 17. Nov. 1998.

Ca. 100.000 er blevet behandlet på verdensplan med Tasmar med 7 leverskader med 3 dødsfald til følge.

I betragtning af f.eks døds- eller coma-risikoen ved visse  Parkinsonoperationer på op til 10% er Tasmar forholdsvis uskadelig og burde i visse tilfælde være til rådighed for behandling.

 EN00500A.gif (2038 bytes)          "Awakenings" - 1990 film med de Niro

og Robin Williams - 121 minutter

 

Filmen er den eneste stor-film, der berører parkinsonpatienter. Den kan fås på video, men filmen bliver genudsendt på mange TV-kanaler, så opmærksomme satellit-seere vil støde på den flere gange om året. Filmen er en rørstrømsk melodramatisk sag - omtrent mellem "Rain Man" og "One flew the Cuckoo´s nest" men takket være samspillet de Niro og Williams glider medicinen ned. Moralen er også temmelig nøgtern: lægen Sayer - i virkeligheden den kendte neurolog Oliver Sacks - vækker mirakuløst Parkinsonpatienter med L-dopa indtil hospitalet standser forsøget, fordi patienterne blev for levende.  Historien bygger på virkelige hændelser.

Filmen er senest vist 5.12.1998 på SAT 1.

 

 TN00605A.gif (2512 bytes)        

PARKINSON-LINKS

http://pharmacology.miningco.com/library/weekly/bl970711.htm

Yahoo´s liste over Parkinsonsites af forskellig kvalitet: http://www.yahoo.com/Health/Diseases_and_Conditions/Parkinson_s_Disease/
About´s  fremragende Parkinson side: http://pharmacology.miningco.com/mbody.htm?SearchString=parkinson&siteid=&ShowSearch=Y
Parkinson Alliance: http://parkinsonalliance.net/
European Parkinson's Disease Association (EPDA):
http://www.shef.ac.uk/mise/groups/epda/home.html
The Parkinson's Web (USA): http://pdweb.mgh.harvard.edu
Awakenings: http://www.parkinsonsdisease.com
Svend Andersens Parkinson side: http://www.privat.difa.dk/~dw000334/
Den nye yngregruppeformands side med gode, praktiske oplysninger http://w1.1868.telia.com/~u186800335/
Danish Motion Disorder Society: http://www.danmodis.dk/parkinso.htm
Nordisk Parkinson Råd:   http://www.nordiskparkinson.dk/
Parkinson Debatforum (Opasia): http://www.hotforum.dk/hotforum/instance/7BFF3AA8.nsf
Klinik på Privathospitalet Danmark A/S, som tilbyder behandling for Parkinson. http://www.neurologisk-klinik.dk/
Dansk Parkinson Forenings side:    www.parkinson.dk
NetDoktor Parkinson: http://www.netdoktor.dk/Sygdomme/Fakta/parkinson.htm

32 Parkinsonpårørende-interviews: http://home1.inet.tele.dk/flyvholm/page7-1.html

Engelsk pårørende site: http://www.parkinsonscare.com/
Parkinson debat - debatforum for parkinsonpatienter.
http://www.jubii.dk/Sundhed_Samliv/Sygdomme_Handicap/ParkinsonsSygdom/
WebMD:- http://www.webmd.com
Liste over berømtheder med diverse sygdomme:- http://users.cybercity.dk/~dko12530/diseaselists.htm
Rastløse ben:- http://www.rls.org/
El-stimulation af Parkinson-patienter:- http://users.cybercity.dk/~dko12530/parkinson.htm

 

Yahoo/Reuter´s Parkinson news: flere Parkinson-nyheder dagligt: - http://search.news.yahoo.com/search/news?p=parkinson

Endvidere på Yahoo's Parkinson-side: http://dailynews.yahoo.com/fc/Health/Parkinsons_Disease/

 

Daglige nyheder på Yahoo om:-

Parkinson´s:- Parkinson´s Disease

Alzheimer´s:- Alzheimer´s Disease

Sclerose:- Sclerosis

 

Rådgivning om medicinske spørgsmål:

gives af overlæge Poul Mogensen, Viborg Sygehus

hver torsdag kl. 15-17.00  TLF: 8927 2187

 

 

 

DANSKElinks.gif (10140 bytes) LINKS:

100 sygdomme:http://www.netdoktor.dk/Sygdomme/sygdomsfortegnelse.htm#P
190 foreninger: http://www.netdoktor.dk/Patientforeninger/patientforeninger2.htm
PensionistPower: Nyheder: http://users.cybercity.dk/~dko12530/pension.htm
NyhedsIndex: Sundhed:- http://www.ni.dk/sundhed.htm
I-Gruppen: http://www.i-gruppen.dk/
Ældresagen:- http://www.aeldresagen.dk/
Pensionsinfo, oversigt for kunder:- http://www.pensionsinfo.dk/
Ældremobiliseringen:- http://www.aeldremobiliseringen.dk/
Skandinaviske Senior Sider:- http://home2.inet.tele.dk/pbrask/
Socialrådgivning:- http://home7.inet.tele.dk/erikjapp/
Det sociale ServiceNet:- http://www.dssn.dk/
Apoteket Online: http://www.dpa.dk/
Lægemiddelkataloget Online: http://www.lk-online.dk/
Familieadvokaten:- http://www.familieadvokaten.dk/
Sundhedsministeriet:- http://www.sum.dk/
Socialministeriet:- http://www.sm.dk
Folketinget:- http://www.folketinget.dk/
Lovssamling:- http://www.retsinfo.dk/ 
Lægemiddelstyrelsen:- http://www.medicinpriser.dk/
Ventetidsinformation:- http://www.info.sum.dk/scripts/broker.exe
De Samvirkende InvalideOrganisationer (DSI): http://www.handicap.dk
Hospitaler i København:- http://www.hosp.dk/
Sundhedsministeriet 150 links:  http://www.sum.dk/sundnet.htm
Net Doktor: http://www.netdoktor.dk/

 

Danske Parkinson profiler: Kendte danskere med Parkinson´s : arkitekten Poul Henningsen, Carl Bjarnhof, skuespillerne Buster Larsen og Hans Chr. Ægidius. Folkemindesamleren Iørn Piø (1928-1998).

 

PROMINENT PARKINSON PROFILES

 

ali.jpg (2959 bytes) MOHAMMED ALI, 58, American boxer, The most wellknown person in the world slightly ahead of the second, pope John Paul 2.

 

pope.jpg (3086 bytes) POPE JOHN PAUL 2, visible tremor in the left arm, no official confirmation, but Parkinson  disclosed by Bob Woodward.

 

fox.jpg (2660 bytes) MICHAEL J. FOX, Diminutive 38 years old film & tv star admitted to having Parkinson´s 26.11.1998 after 7 years of illness.

 

cash.jpg (2850 bytes) JOHNNY CASH, 67, country singer, announced 28th Oct. 1997 that he had Parkinson´s and started taking medication for it.

 

reno.jpg (2446 bytes) JANET RENO (1938--) former US Secretary of Justice, of Danish origin, announced November 1995 that she had Parkinson´s.

 

grah.jpg (2395 bytes) BILLY GRAHAM, 81, televangelist  suffered Parkinson´s since 1992 and ended his crusades in 2000.

 

price.jpg (2136 bytes) VINCENT PRICE (1911-1993) leading horror actor of Hollywood died 1993, 82 years old, suffering of Parkinsons.

 

trud.jpg (2285 bytes) PIERRE ELLIOTT TRUDEAU, former prime minister of Canada, died 80 years old, suffering from Parkinson's disease.

 

kael.jpg (2837 bytes) PAULINE KAEL, leading filmcritic died at 82 years suffering of Parkinson´s. Retired from The New Yorker 1991.

 

masters.jpg (3192 bytes) WILLIAM MASTERS, (1916-2001)  Sex Therapy Pioneer, dies at 85 of complications of Parkinson´s disease. Retired 1999.

 

wade.jpg (2484 bytes) HENRY WADE, Former Dallas County District Attorney (Roe vs. Wade and Jack Ruby cases) , died at 86 of Parkinson´s disease.

 

bet.jpg (1637 bytes)   SIR JOHN BETJEMAN, (1906-1984) poet laureate of England 1972-1984.

 

bour.jpg (2230 bytes) MARGARET BOURKE WHITE, (1906-1971) photojournalist and "LIFE"-photographer.

 

whit.jpg (2027 bytes) MAURICE WHITE, musician of "Earth, Wind & Fire"  rock band.

 

redg.jpg (2267 bytes) MICHAEL REDGRAVE (1908-1985) English film actor.

 

terry.jpg (2852 bytes) TERRY-THOMAS, (1911-1990) English comedian, announced 1980 that he had Parkinson´s for 10 years and was retiring.

 

more.jpg (3352 bytes) KENNETH MORE,  (1914-1982) British film and TV actor in 1980 announced his retirement due to Parkinson´s.

 

koestler.jpg (2558 bytes) ARTHUR KOESTLER, (1905-1983) , British writer and reporter, debilitated and depressed by Parkinson´s disease.

 

 araf.jpg (3006 bytes) YASIR ARAFAT, (1929-) Palestinensian leader believed to have Parkinson´s due to tremors especially of his lips and hands.

 

opowell.jpg (2216 bytes) ENOCH POWELL, 85, British Right-wing Conservative Politician "The Best PM, who never was" died Feb. 98 of Parkinsons´.

 

kerr.jpg (3739 bytes) DEBORAH KERR, (1921--)  British film actress got an Oscar in 1993 and was diagnozed with Parkinson´s in the last years.
 

 

dudl.jpg (2823 bytes) DUDLEY MOORE (1935-), Film-actor and comedian known for the "Arthur"- films suffers from parkinson-related disease PSP.

 

PROMINENT PARKINSON PROFILES

 

Hvis din browser kunne vise JAVA, ville du nu se Politikens aktuelle overskrifter.

 

wpeB.jpg (2154 bytes)

NORDIC NEUROLOGICAL NETWORK

NORDIC, NON-PROFIT, INDEPENDENT PATIENT NETWORK

NORDISK, NON-PROFIT, UAFHÆNGIGT PATIENT NETVÆRK

NORDIC NEUROLOGICAL NETWORK : [email protected] ab 22.2.99

LAST UPDATED: 07-03-02 © NORDIC NEUROLOGICAL NETWORK